AcasăEconomieFMI cere Greciei noi reduceri de cheltuieli, pentru deblocarea unei tranşe din...

FMI cere Greciei noi reduceri de cheltuieli, pentru deblocarea unei tranşe din împrumut

“Paşi adiţionali vor fi necesari pentru a reduce deficitul bugetar”, a spus Traa la o conferinţă consacrată investiţiilor.

În primele opt luni ale anului, deficitul bugetar a depăşit ţinta de 7,5% din PIB fixată pentru anul 2011, iar UE şi FMI au avertizat că ar putea să nu deblocheze următoarea tranşă din pachetul de salvare, dacă Atena nu îşi stabilizează bugetul. Este vorba de 8 miliarde de euro, de care Grecia are nevoie până luna viitoare pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Săptămâna trecută, Guvernul a promis să crească impozitele pe proprietăţi, ceea ce va permite strângerea a circa două milioane de euro la buget şi respectarea obiectivului de deficit. Este posibil, însă, ca măsura să nu mulţumească creditorii, CE, BCE şi FMI.

UE şi FMI au convenit în mai anul trecut să acorde Greciei un împrumut de urgenţă de 110 miliarde de euro. Ei au ajuns în iunie la un acord asupra unui al doilea pachet de salvare, de 109 miliarde de euro, însă acesta nu a fost ratificat încă de parlamentele din mai multe ţări din Zona euro.

Ultimele Articole