x


  • EUR
    4.7792
    USD
    4.2976
string(4) "news"

FMI și-a dat seama că sunt prea mulţi oameni care NU RESIMT efectele creşterii economice

Christine Lagarde, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), a observat, la Forumul Economic Mondial, aflat în curs la Davos, că prea mulţi oameni încă nu beneficiază de efectele relansării economice.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.01.2018, 16:23

“În mod clar, trebuie să ne simţim încurajaţi de consolidarea creşterii economice, dar nu trebuie să fim mulţumiţi şi iată de ce nu: în primul rând, încă există prea mulţi oameni lăsaţi în afara efectelor relansării economice şi accelerării creşterii economice; de fapt, aproximativ o cincime dintre ţările emergente şi aflate în dezvoltare au înregistrat scăderi ale veniturilor pe cap de locuitor în 2017”, a afirmat Christine Lagarde.

“Al doilea motiv pentru care nu trebuie să fim mulţumiţi în totalitate este că aceasta este o relansare economică ciclică, în principal ciclică. Iar lipsa reformelor constante, semnalele false, mediocritatea, cu alte cuvinte urmele crizelor – productivitatea redusă, îmbătrânirea populaţiei, alţi factori, creşterea potenţială viitoare – toate acestea vor continua să afecteze perspectivele economice pe termen mediu”, a subliniat Christine Lagarde.