FNA-ÎP nu a luat decizia să dea în judecată MECTS privind înscrierea în clasa I şi pregătitoare

,,Părinţii care vor să dea în judecată MECTS nu fac parte din federaţia noastră sau chiar dacă sunt afliaţi la federaţie nu aceasta este decizia noastră. Moral, susţinem orice om care îşi cere drepturile în limitele legii. Dacă decizia lor este să dea în judecată MECTS au toată susţinerea noastră morală. Nici pe noi nu ne mulţumeşte această metodologie de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pentru că are mai multe lacune”, a spus Gună.

 

Reprezentantul părinţilor a explicat că metodologia ,,încalcă,, dreptul copilului de a-şi alege şcoala.

 

,, În primul rând este încălcat dreptul de a alege şcoala la care vrei să înveţe copilul. Aşa cum şi actul medical îl poţi alege şi şcoala trebuie să ai posibilitatea să o alegi”, consideră Mihaela Gună.

 

Ea a afirmat că nu este de acord cu modalitatea de înscriere la şcoală pentru că prin metodologie se vrea „susţinerea şcolilor fără rezultate”.

 

,,Această arondare de şcoală de care aparţii nu face altceva decât să încurajeze non calitatea pentru că o şcoală rămâne în funcţiune atâta timp cât are finanţare. Finanţarea urmează elevul şi arondându-i un număr de elevi şcolii respective face ca aceasta să rămână în funcţiune. Nu vor mai fi motivaţi nici cei care vor să crească calitatea actului educaţional pentru că toate şcolile sunt privite la fel. Implicit numărul de clase ar fi trebuie stabilit după ce se făcea etapa de înscriere şi să se stabilească care şcoli vor primi sau nu”, a mai susţinut Gună.

 

Ea a mai acuzat faptul că „şi de această dată”, atunci când a fost realizată metodologia, părinţii „au fost lăsaţi deoparte”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed