x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

Fost şef ANAF: Nu vor fi bani pentru creşterea pensiilor

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, precizează că, în ciuda asigurărilor date de guvernanţi privind creşterea pensiilor cu 40%, efortul bugetar nu va putea fi susţinut de colectarea făcută de Fisc.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 24.01.2020, 11:10

Gelu Diaconu a reluat, punctual, marile probleme cu care se confruntă bugetul României în acest an.

 

„1.”Vor fi bani de pensii majorate cu 40%”!!! Alocarea “scriptică” în faza de programare bugetară a sumelor necesare pentru majorări de pensii şi salarii reprezintă “vrabia din păr”. Aceşti bani nu există decât în mintea unui ministru politruc. Veniturile bugetare TREBUIESC COLECTATE. Şi nu vor fi colectate la nivelul programat.

 

2.”Nu vor fi afectate cheltuielile cu investiţiile în favoarea celor cu pensii şi salarii”!!! Ba vor fi afectate d-le ministru! La rectificare veţi constata fie că nu aţi realizat veniturile programate, fie că spirala creşterii anvelopei salariale şi a asistenţei sociale a fost subestimată. Sau veţi constata că ordonatorii de credite nu au execuţie la cheltuielile de capital. Şi atunci se vor diminua sine-die cheltuielile cu investiţii!!! 3.

 

“A inceput digitalizarea ANAF” care ar fi gata prin vara asta, moment de la care vom putea să ne jucam cu telefonul mobil pe fişa de plătitor în interacţiune cu ANAF-ul. Asta este o aşa de mare gogomanie şi minciună încât nici nu merită comentată acum”, a scris Diaconu pe pagina sa de Facebook.