Foştii angajaţi ai lui Ioan Niculae de la Combinatul din Turnu Măgurele, lăsaţi să moară de foame

Nu mai puţin de 608 angajaţi ai combinatului de îngrăşăminte din Turnu Măgurele au fost disponibilizaţi în 2015, în două etape, în lunile mai şi noiembrie. Oamenii au plecat în şomaj cu câte şapte salarii restante şi fără plăţile compensatorii , prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă. La unitatea care şi-a încetat activitatea de producţie au mai rămas 241 de salariaţi care nici ei nu şi-au mai luat lefurile de luni de zile. Foştii angajaţi au acţionat în instanţă patronatul de la combinat şi au obţinut hotărâri judecătoreşti favorabile. Chiar şi cu justiţia de partea lor, oamenii nu au văzut niciun leu.
Situaţia dramatică a foştilor angajaţi de la SC Donau Chem a fost, de câteva ori, subiectul Comisiei de Dialog Social, convocată de Prefectura Teleorman. La ultima întrunire desfăşurată luna aceasta la Primăria Turnu Măgurele au venit câteva sute de foşti angajaţi şi actuali salariaţi ai combinatului, în speranţa că autorităţile judeţene vor găsi o soluţie de mediere, în aşa fel încât ei să-şi poată primi salariie. De la întâlnirea muncitorilor cu autorităţile din Teleorman au lipsit reprezentanţii conducerii Donau Chem. ” Despre situaţia în perspectivă a societăţii nu deţinem informaţii concrete”, a fost răspunsul directorului Ion Ban, trimis în scris, către Prefectura Teleorman.
După 44 de ani de muncă la unitatea din Turnu Măgurele, Mirea Mihai de 61 de ani s-a văzut nevoit să apeleze la instanţă pentru a-şi primi banii pentru munca prestată la combinat. Chiar şi cu hotărârea judecătorească în mână, drepturile salariale întârzie să apară.
”Este dezastru! Administratorul nu vrea să stea de vorbă cu oamenii sub nicio formă. Noi am fost să dialogăm cu dumnealui în urma procesului pe care l-am câştigat să ajungem la un consens să ne dea şi nouă cel puţin jumătate din salariile pe care trebuia să ni le achite din luna martie 2015 şi mi-a spus că nu poate să facă aşa ceva pentru că nu are bani. Nu se mai poate Avem coleg pe care, dacă nu îl opream, sărea pe geam . Murea omul, îi rămâneau 4 copiii pe drumuri. Foarte greu ne descurcăm. Nu au plătit la primărie, nu şi-au plătit băncile, chiriile, facturile la lumină la gaze. Am colegi care au cerut copii după hotărârile judecătreşti ca să meargă la bănci şi să demonstreze că sunt în proces, să îi mai păsuiască”, a spus Mirea MihaiCiteste mai mult: adev.ro/o2wnj7

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed