Fostul campion de la înot a luat bronzul la europeanul de judo

Darius Georgescu a urcat pe a treia treaptă a podiumului la Campionatul European de Judo U23 din Germania. Înainte să se apuce de judo, sportivul a practicat 7 ani înotul de performanță.

Românii se întorc cu 3 medalii de bronz de la Campionatul European de judo U23 din Germania: Amanda Zuaznabar, la 63 de kilograme, Alexandru Creț la -90 kilograme și Darius Georgescu la +100 kilograme.

Lui Darius nu îi vine să creadă că a realizat această performanță.

„Parcursul a fost destul de greu, am avut o zi foarte bună, am fost motivat. Totul a decurs fix cum am plănuit eu și a fost totul în regulă” – Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.

Pentru sportivul de 18 ani, medalia de la european este neprețuită.

„Am început judo-ul la 10 ani. A fost destul de greu pentru că a trebuit să recuperez toți anii pe care i-am pierdut, m-am apucat la o vârstă destul de târzie, dar cu muncă și sacrificii am reușit să ajung unde sunt destul de rapid”-Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.

Înainte să se apuce de judo, Darius a practicat un alt sport.

„Am făcut înot 7 ani și polo” – Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.

Tânărul provine dintr-o familie cu mama, Nicoleta Aurora Stana, înotătoare de performanță și medaliată în proba de 400 m mixt.

„Mama a fost înotătoare și medaliată la europene” -Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.

Sportivul din lotul național de juniori de judo al României luptă la categoria +100 de kilograme și înaintea concursurilor nu are niciun stres în ceea ce privește dieta.

„Eu nu trebuie să renunț la nimic. Fac categoria +100 kilograme nu trebuie să fac slăbire, de aceea am ales și această categorie. Sunt norocos” -Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.

S-a luptat 15 minute într-un meci

Între 14-19 noiembrie, în Germania, la Potsdam, a avut loc Campionatul European U23, competiție la care au participat sportivi din 36 de țări.

Românii s-au întors acasă cu 3 medalii de bronz, una la fete prin, Amanda Zuaznabar, la 63 de kilograme și două la băieți, prin Alexandru Creț la -90 kilograme și Darius Georgescu la +100 kilograme.

“Sunt foarte bucuros pentru acest rezultat obținut. Am avut încredere în mine și la fiecare meci am luptat până la final. Am avut meciuri foarte dificile, cel în care am luptat 15 minute și cel pentru bronz au fost cele mai grele. Mă bucur enorm că am un final de an atât de bun“ -Darius Georgescu, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo U23 din Germania.

Din echipa României de judo au făcut parte 14 sportivi, 6 băieți ( Alexandru Matei la 60 kilograme, Ioan Dzitac, 73 kilograme, Rareș Arsenie, 90 kilograme, Alexandru Creț, 90 kilograme, Alexandru Sibișan, 100 kilograme, Darius Georgescu, +100 kilograme) și 8 fete (Giorgia Hagianu, la 48 kilograme, Luciana Catană, 52 kilograme, Vanessa Tolea, 57 kilograme, Jamez Romero, 57 kilograme, Florentina Ivănescu, 63 kilograme, Amanda Zuaznabar, 63 kilograme, Georgiana Miler, +78 kilograme și Laura Paștiu, + 78 kilograme).

La competiție, sportivii români au fost însoțiți de Valentin Ioniță, antrenorul coordonator al loturilor de juniori și de tineret de judo ale României, Emil Morar, antrenorul coordonator al lotului național de seniori de judo al României și Dragoș Bolbose.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri