FRAȚII PAVĂL, o nouă reușită în business

0
32
FRAȚII PAVĂL, o nouă reușită în business

Rezultatele vin la scurt timp după ce grupul Dedeman, controlat de milionarii Dragoş şi Adrian Pavăl, a preluat o participaţie de aproape 60%  din Cemacon.

 

„Înţelegem că ne aflăm pe vârful unui ciclu de creştere şi că, însumând premisele, majoritar negative, care stau la baza bugetării pentru 2019, precum creşterile accentuate de preţ la electricitate şi gaz, previziunea pentru anul viitor este una mai rezervată“, a declarat Liviu Stoleru, directorul general al companiei.

 

Cemacon a raportat o cifră de afaceri brută de 92,79 mil. lei, pentru finalul trimestrului al treilea din 2018, un profit net de 22,68 mil. lei şi un profit operaţional de 35,13 mil. lei.

 

Cheltuielile cu materiile prime şi materialele au înregistrat o creştere de 20% atât ca urmare a creşterii cu 7% a cantităţii produse, comparat cu aceeaşi perioadă a anului precedent, productivitate crescuta prin investiţiile începute la finalul anului 2017 şi puse în funcţiune în anul 2018, cât şi de o creştere generalizată a preţului de achiziţie pentru materii prime, materiale şi combustibil generată de contextul economic actual.

 

Articolul integral pe CAPITAL