x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(7) "energie"

Gândul patronului Petrom: să inunde Europa cu gazele românești

OMV, acţionarul majoritar al Petrom, unicul producător de petrol şi gaze din România, are un plan de investiţii de un miliard de euro pentru 2025 în rafinăriile Schwechat, Burghausen şi Petrobrazi, scopul fiind de a realiza produse petrochimice cu valoarea adăugată, dar şi combustibil pentru aviaţie.

Author: Mihai Voican | Sursa: zf.ro | Publicat: 13.03.2018, 11:16

Ca tendinţă, grupul austriac se bazează pe creşterea cereii de gaze naturale la nivel european, mai ales în contextul tranziţiei de la cărbuni spre tehnologii mai curate în producţia de energie.

 

“În acest context, scopul OMV este de a deveni un jucător important din Nord-Vestul până în Sud-Estul Europei. Vânzările de gaze ar trebui să ajungă la peste 20 de miliarde de metri cubi până în 2025. Astfel, planurile OMV sunt de a ajunge la o cotă de piaţă de 10% în Germania până în 2025. Celelalte planuri prevăd alimentarea reţelelor europene cu gaze din Norvegia şi România”, se arată în documentele OMV.

 

Principalele zone care vor contribui la creşterea producţiei de hidrocarburi a OMV sunt Rusia şi perimetrul Neptun, din Marea Neagră.

 

“Producţia noastră de gaze va creşte şi de aceea trebuie să ne formăm de pe acum pieţele”, a spus Rainer Seele, CEO OMV.