AcasăExterneGarda Financiară din Italia a descoperit banii negri investiţi de Ndrangheta în...

Garda Financiară din Italia a descoperit banii negri investiţi de Ndrangheta în străinătate. Inclusiv în România

Bani ‘murdari’, atribuibili afacerilor clanului mafiot Iamonte (‘Ndrangheta), au fost reinvestiţi în nordul Italiei şi mai ales în străinătate, preferabil în Elveţia, Bulgaria şi România, de unde fuseseră achiziţionate şi două hidrocentrale, scrie agenția italiană Ansa, citată de Rador. Agenția italiană nu dă detalii despre afacerile din România.
Aceast este cadrul reconstituit de agenţii Gărzii Financiare la încheierea anchetei ‘Black fog’, condusă de unitatea de poliție economică și financiară Bologna și coordonată de magistrații Francesco Caleca și Flavio Lazzarini.
Ancheta viza un nou filon al operațiunii ‘Nebbia calabra’ împotriva crimei organizate, desfășurată în 2018 de aceiaşi agenţi de la Garda Financiară. Patru persoane sunt cercetate pentru transfer fraudulos de valori, printre aceştia aflându-se şi cel considerat creierul vastei cifre de afaceri ilegale: un italian în vârstă de 52 de ani, arestat de agenţii de la finanţe la sfârșitul anului 2018 la Bologna, când i-au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 8 milioane, inclusiv o tutungerie din centrul comercial Pilastro.
De această dată, printre bunurile supuse sechestrului preventiv se numără capitalul social al unei societăţi italiene, soldul a două conturi curente străine (unul în România şi unul în Elveţia) în limita sumei de 15 milioane, acţiunile a două societăţi din România, trei conturi curente și două proprietăți la Sofia, Bulgaria. Tribunalul din Bologna a emis împotriva bărbatului de 52 de ani, în prezent rezident în Elveția, un ordin de arestare la domiciliu.

Ultimele Articole