Generalul Ilie Năstase: „România nu e pregătită pentru un război cu Rusia, ci cu o țară mică. De ce ne dăm noi mari?”

Fostul tenismen Ilie Năstase, general-maior cu două stele al Armatei Române, consideră că România nu ar trebui să intervină în războiul dintre Rusia şi Ucraina, pentru că nu suntem pregătiți pentru un așa război așa mare cu rușii.

În același timp, Năstase atrage atenția și asupra faptului că Ucraina s-a numărat printre statele care au fost împotriva intrării României în NATO, iar în urmă cu șase luni, de exemplu, nu recunoaștea limba română în rândul românilor din Ucraina.

„Eu am un respect mare pentru domnul general, care este informat, dar eu am dreptul sa nu fiu de acord. Nu este războiul meu, al României. Cineva a spus ca nu e pregătită armata română de război. E pregătită, dar nu pentru un război cu Rusia, ci cu o țară mică. De ce vorbim noi mai mult decât Ungaria? De ce ne dăm noi mari? Acum şase luni Ucraina spunea că nu recunoaște limba română în rândul românilor din Ucraina. Ştiaţi că a fost împotriva noastră să intrăm în NATO?

 

Iată care este calendarul evaluărilor și examenelor până la finalul anului școlar

Condamn Rusia pentru războiul asta, dar nu sunt de acord ca noi să ne băgăm în faţă acolo, să ne ducem peste băiatul ală, care a fost actor. Suntem şi noi cineva.

Aţi văzut câte miliarde a primit Ucraina? Noi ce am primit de la SUA? Nu am primit nimic. A trebuit să ne platim si rachetele. Suntem foarte importanţi in NATO, suntem cei mai importanţi după SUA”, a declarat pentru România Tv Ilie Năstase.

Cât despre situația jucătorilor ruși de tenis, interziși la marile turnee, Ilie Năstase nu este de acord cu aceată poziție.

”Este o mare greșeală. Nu e vina lor, oamenii nu au nicio vina. Politicienii sunt de vină”, a afirmat Ilie Năstase.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed