Geoană: „Sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa”

Mircea Geoană a atras atenția! Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre procesul electoral la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

„Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila… Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

În opinia sa, România „nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

„Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a mai spus acesta.

Mircea Geoană a plantat platani

Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, a dat curs invitației asociației Green News de a participa la o acțiune de voluntariat. Îmbrăcat lejer, Mircea Geoană a plantat mai mulți platani într-o zonă mărginașă a Capitalei.

„România pierde în fiecare oră șase hectare de pădure prin defrișare și cred că avem cu toții obligația și interesul să ne protejăm natura și să reîmpădurim România. Sunt lucruri frumoase pe care le fac voluntari din București, din toată țara. Am fost la Arad săptămâna trecută și acolo am participat la o acțiune de plantare. Este clar că nu este suficient.

România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mică suprafață împădurită. E bine că sunt bani de la PNRR, 500 de miliarde de euro. Cred ca să punem și noi banii noștri și să să investim și noi într-o Românie frumoasă, curată. România nu numai că se defrișează, se și deșertifică. E o problemă și de siguranță agroalimentară și de biodiversitate”, a precizat Mircea Geoană.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed