AcasăMoney&PeopleGeoffrey Rush și Timothy Spall, invitați speciali la TIFF 2023. Starurile din...

Geoffrey Rush și Timothy Spall, invitați speciali la TIFF 2023. Starurile din ”Pirații din Caraibe” și ”Harry Potter” se numără printre vedetele celui mai mare festival de film de la noi

Actorul de Oscar Geoffrey Rush și Timothy Spall se numără printre invitații speciali la TIFF 2023.

 Cel mai mare festival dedicat filmului din România va începe pe 19 iunie și va prezenta 182 de lung metraje și 18 scurt metraje realizate de echipe din 45 de țări.

Geoffrey Rush (71 de ani), care a cucerit întreaga lume cu rolul său de Oscar din ”Shine” (1997, premiul pentru ”Cel mai bun actor”), dar și seria ”Pirații din Caraibe”, va fi omagiat la TIFF 2023 cu Premiul pentru ”Întreaga activitate”. Timp de 40 de ani, fostul președinte al Academiei Australiene a Artelor de Cinema și Televiziune a jucat în zeci de roluri, în urma cărora a primit un Premiu Oscar și alte trei nominalizări la Premiile Academiei Americane de Film, dar și două Globuri de Aur, trei Premii BAFTA și un Premiu Tony.

Geoffrey Rush și Timothy Spall, invitați speciali la TIFF 2023

Președintele TIFF, regizorul Tudor Giurgiu a mai anunțat prezenta unui mare actor la ediția din acest an. Este vorba de Timothy Spall care face parte din universul ”Harry Potter”.

Din cele peste 150 de roluri, amintim cel din ”Ultimul samurai” (cu Tom Cruise) ori ”Discursul Regelui” (The King’s Speech”), în care a jucat chiar cu Geoffrey Rush. ”Cu susul în jos” (Topsy-Turvy- 1999), i-au adus două nominalizări la Premiile BAFTA, iar după ”Mr. Turner” (2014), a primit premiul pentru ”cel mai bun actor” la Festivalul de la Cannes. În anii ’90, a colaborat și cu regizori precum Clint Eastwood (pelicula ”White Hunter Black Heart”).

TIFF 2023 se va închide pe 18 iunie a.c., programul festivalului, pe zile, fiind de consultat AICI!

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.