Germania alocă 3,53 miliarde de euro pentru a procura hidrogen verde şi derivatele acestuia între 2027 şi 2036

0

”Scopul măsurii de finanţare este de a reuni oferta şi cererea, atât în ceea ce priveşte cantităţile, cât şi preţurile”, a spus ministerul într-un comunicat, adăugând că banii vor veni din Fondul guvernamental pentru climă şi transformare.

Germania încearcă să extindă dependenţa de hidrogen ca sursă de energie viitoare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru sectoarele industriale extrem de poluante, care nu pot fi electrificate, cum ar fi oţelul şi produsele chimice, şi pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili importaţi.

Berlinul va trebui să importe până la 70% din necesarul său de hidrogen în viitor, deoarece cea mai mare economie a Europei îşi propune să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2045, potrivit strategiei actualizate a guvernului în domeniul hidrogenului, publicată vara trecută.

Fondurile alocate vor fi folosite pentru a compensa diferenţa dintre preţurile cererii şi ofertei, a spus ministerul, adăugând că discută detaliile utilizării noii finanţări cu Comisia Europeană.

În efortul de a accelera accelerarea pieţei globale a hidrogenului verde şi de a stimula investiţiile, guvernul a lansat proiectul H2Global în 2021, folosind ”o licitaţie dublă”.

În cadrul schemei, hidrogenul sau derivaţii de hidrogen sunt cumpăraţi ieftin de pe piaţa mondială şi vânduţi celui mai mare ofertant.