Gh. Flutur, PDL: Pe 13 ianuarie am putea avea bugetul aprobat (VIDEO)

 Între 11 şi 14 ianuarie este convocată o sesiune extraordinară când vor avea loc dezbaterea în plen şi votul asupra bugetului. Dacă acest calendar va fi respectat, sunt şanse ca legea bugetului să fie promulgată înainte de 20 ianuarie, când la Bucureşti sunt aşteptate misiunile de evaluare trimise de Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Dacă totul este în regulă, următoarele tranşe vor putea fi acordate României la jumătatea lunii februarie 2010.

Şeful Fondului Monetar Internaţional pentru Europa, Marek Belka, a declarat că aprobarea celei de-a treia tranşe a acordului nu ar trebui să întâmpine dificultăţi. În discursul său Belka subliniază faptul că România este o ţară membră a Uniunii Europene, cu perspective bune în urmatoarele trimestre, cu o bancă centrală independentă şi solidă, singura problemă fiind aprobarea bugetului pe 2010.

Vlădescu: Bugetul pe 2010 este la figuri impuse, nu la liber alese

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu a declarat la Realitatea FM că există multe constrângeri pe care suntem obligaţi să le respectăm în construirea bugetelor de stat în următorii ani.

Vlădescu a explicat că 2010 şi 2011 vor fi mai grei ca 2009. Oricum, atragerea de fonduri europene şi continuarea proiectelor de infrastructură sunt preocupările principale anul acesta. Vlădescu a dat asigurări că s-au pus bani deoparte pentru a avea resursele necesare atragerii de fonduri europene.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed