Ialomiţianu a dat în judecată, în 2008, Finanţele Publice pentru a-şi obţine sporurile

0

Ialomițianu, alături de foștii săi colegi de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Brașov, a dat în judecată în mai multe rânduri instituţia la care lucra, solicitând acordarea unor sporuri pe care le pierduseră.

 

Potrivit Realitatea Tv, Curtea de Apel Braşov a decis la 28 aprilie 2009, în dosarul 8370/62/2008, că angajații Direcției Generale a Finanțelor Publice Brașov, între care și Gheorghe Ialomițianu, în calitate de funcționari publici, au dreptul la un salariu compus și din suplimentul postului și suplimentul treptei de salarizare, corespunzător art. 31 lit c și d din Legea 188/1999.

 

În prezent, se află pe rolul Tribunalului Brașov un alt proces în care Gheorghe Ialomițianu și colegii săi se judecă cu Direcția Generală a Finanțelor Publice Brașov pentru acordarea unor drepturi salariale. Următorul termen este fixat pe 26 octombrie 2010, transmite postul menţionat.

 

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat joi, în a doua zi de proteste ale angajaţilor din finanţe, că stimulentele în minister erau acordate „în mod subiectiv”, astfel că unii apropiaţi politic aveau stimulente foarte mari, comparativ cu cei care combăteau evaziunea fiscală.

 

„În Ministerul de Finanţe, salariile au rămas la un nivel scăzut, mergându-se pe sistemul de stimulente. Aşa au considerat cei care au condus Ministerul de Finanţe. Acest sistem creează multe probleme, pentru că acordarea de stimulente se făcea până acum în mod subiectiv de directori. Un sistem echitabil este cel care va fi preluat în legea unitară a salarizării unitare şi se va aplica de la 1 ianuarie 2011.(…)”În Ministerul de Finanţe, salariile au rămas la un nivel scăzut, mergându-se pe sistemul de stimulente. Aşa au considerat cei care au condus Ministerul de Finanţe. Acest sistem creează multe probleme, pentru că acordarea de stimulente se făcea până acum în mod subiectiv de directori. Un sistem echitabil este cel care va fi preluat în legea unitară a salarizării unitare şi se va aplica de la 1 ianuarie 2011”, a menţionat ministrul.

 

Angajaţii din finanţe s-au aflat joi în a doua zi de proteste din cauza tăierii sporurilor salariale. Miercuri, salariaţii Ministerului de Finanţe au încetat lucrul din cauza eliminării sporurilor salariale. Ulterior, protestul s-a extins la mai multe Direcţii ale Finanţelor Publice din ţară, ai căror angajaţi au încetat şi ei lucru. Joi, angajaţii din finanţe din Bucureşti, Gorj, Cluj, Prahova, Iaşi, Buzău, Timiş, Constanţa, Braşov, Galaţi, Neamţ, Alba, Vaslui, Arad, Bihor, Dolj, Călăraşi, Ialomiţa, Botoşani, Vrancea, Bacău, Hunedoara, Satu Mare, Olt şi Vâlcea au protestat în faţa sediilor instituţiilor lor. În mai multe cazuri lor li s-au alăturat salariaţi ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Caselor Judeţene de Pensii, Direcţiilor pentru Protecţia Copilului şi Direcţiilor pentru prestaţii Sociale.