Ghid cuprinzător de alegere a pieselor auto pentru mașina ta

0
Ghid cuprinzător de alegere a pieselor auto pentru mașina ta

Ei bine, la fel ca orice altă investiție pe care o facem, chiar și mașina are nevoie de grijă și atenție pentru a putea fi alături de noi o mai lungă perioadă de timp. Însă ce facem atunci când realizăm că autovehiculul are nevoie de piese noi? Pentru a-ți veni în ajutor, am pus la punct un ghid cuprinzător de alegere a acestora.

https://www.youtube.com/watch?v=PtLFQRQiBcI&feature=emb_title

Identifică modelul mașinii tale

Înainte de a selecta piesele auto necesare, asigură-te că știi întocmai modelul mașinii tale. Poți face asta fie prin verificarea documentelor, fie prin a căuta imagini cu mașina pe internet. Cum majoritatea proprietarilor de autoturisme cunosc acest aspect, ne putem îndrepta spre următorul pas. Din fericire, există distribuitori de specialitate care au instrumente auto potrivite pentru fiecare model, întocmai pentru a evita posibilitatea de a comanda elemente incompatibile cu autoturismul nostru.

Alege instrumentele necesare

Furnizorii de piese auto precum Autodoc24 oferă posibilitatea oricărui client de a-și alege singur instrumentele necesare. De îndată ce utilizatorul își selectează marca, modelul și versiunea automobilului, următorul pas pe care acesta trebuie să îl facă este să aleagă tipul de piese auto de care are nevoie, precum: anvelope, filtre, sistem de curățare al parbrizului, sistem de frânare, uleiuri și lichide potrivite, alături de caroserie și multe altele. Poți găsi într-un singur loc tot ceea ce ai nevoie, pe Autodoc24 Club. Astfel, poți avea grijă de autoturismul tău și să ai totul la tine acasă, printr-o singură comandă. În cazul în care instrumentele comandate nu se potrivesc, acestea se pot restitui prin indicarea codului poștal și al numărului comenzii, doar în cazul în care atât ambalajul, cât și produsele propriu-zise nu sunt deteriorate sau modificate.

Achiziționarea de piese auto noi, în defavoarea celor vechi

Ca și în cazul unui autoturism, este mult mai bine să cumperi unul nou. Te bucuri nu doar de garanție, ci și de faptul că mașina funcționează fără nici un fel de problemă. Pe de altă parte, dacă deții un autoturism vechi, îl poți îmbunătăți prin înlocuirea pieselor auto cu unele noi. Funcționalitatea lui va fi net superioară, iar primul care se va bucura de acest lucru vei fi chiar tu, proprietarul!

Tot pe Autodoc24, poți face schimb de bunuri, alegând piese noi în schimbul celor vechi. Important de menționat aici este că înainte de a primi piesa auto nouă, vei avea de achitat atât costul aferent acesteia cât și un gaj. Acesta va fi trimis înapoi, în cazul în care piesa veche pe care ai trimis-o a fost expertizată pozitiv de experții tehnici din echipa Autodoc24. În cazul unei expertize cu rezultat negativ, piesa va fi examinată și depozitată pentru o perioadă de 2 luni în depozit, perioadă în care poți solicita trimiterea înapoi către expeditor. La finalul acestei perioade, piesa de schimb supusă expertizei va fi aruncată.

Mașina ta poate fi din nou impecabilă, nu doar la exterior, cât și la interior. Acum, poți schimba toate piesele auto uzate cu unele noi, pentru ca autoturismul tău să reziste o mai lungă perioadă de timp.