x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(14) "techampscience"

GoPro- plan de restructurare uriaș

GoPro a anunțat luni un mare plan de restructurare, ca parte a efortului său de a deveni profitabil în acest an.

Author: Adriana Bratu | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.01.2018, 7:45

Producatorul de camere de actiune a declarat ca va concedia mai mult de 250 de muncitori din intreaga lume şi va iesi din afacerea cu drone în încercarea de a redeveni rentabilă până în a doua jumătate a acestui an.

În rezultatele preliminare trimestriale publicate luni, producătorul de camere de acțiune a declarat că reduce forța de muncă la nivel mondial la mai puțin de 1.000 de angajați de la 1.254.

Știrea a generat o scadere a acțiunilor GoPro cu până la 30% la începutul tranzacționării. Acestea au crescut de la minime pe timpul sesiunea de tranzacționare și au avut o ascensiune suplimentară după ce CNBC a anunțat că GoPro a angajat compania JPMorgan să ajute la o posibilă vânzare.

Cererea pentru camera Hero5 a fost mai mare în timpul sezonului de sărbători, a spus Nicholas Woodman, CEO al GoPro într-o declaratie de presă. “În ciuda sprijinului semnificativ al marketingului, am descoperit că utilizatorii nu au dorit să cumpere HERO5 Black la prețul pe care l-a avut când s-a lansat cu un an mai devreme”, a adăugat Woodman. “Reducerea prețurilor în perioada sărbătorilor de iarnă începând din 10 decembrie a oferit o creștere accentuată a vânzărilor”.

GoPro a anunțat, de asemenea, că Woodman își va reduce compensaţiile în numerar în 2018 la 1 dolar. Woodman a primit 1,1 milioane de dolari în 2016, potrivit lui Bloomberg.

Compania a estimat venituri în trimestrul al patrulea, în valoare de 340 milioane de dolari, incluzând un cost de 80 milioane USD din reducerea prețurilor. Prognoza este în scădere de la estimarea anterioară de 460 milioane dolari la 480 milioane dolari, potrivit Bloomberg.

GoPro iese din afacerea cu drone pe fondul concurenței puternice și a ceea ce compania numește “un mediu de reglementare ostil în Europa și Statele Unite”. GoPro a rechemat aproximativ 2.500 de unități din tipul Karma în noiembrie 2016, la scurt timp după lansare, când unele dintre acestea au pierdut energie în timpul operării.

GoPro a anunțat în plus că Charles Prober, directorul de operaţiuni, și Sharon Zezima, consilierul general, părăsesc compania.