Funcţionarii publici sunt nemulţumiţi de coeficienţii de salarizare (video)

0
 Între timp, proteste din justiţie continuă, iar sindicaliştii din administraţie se pregătesc de greva generală.

„Vreau să ştiţi că eventualele neconcordanţe se mai corectează şi-n acest moment. (…) Se mai fac unele corecturi acolo unde unele lucruri nu au fost regelementate. (…) Mai sunt lucruri de corectat. Asta aţi spus? Da, asta am spus. mai sunt corecturi de făcut pe care le face ministerul Finanţelor”, a declarat premierul Emil Boc.

Guvernul anunţa, cu numai câteva zile înainte, că a finalizat negocierile cu sindicatele şi a trimis proiectul legii unice de salarizare în Parlament. Sindicatele susţin însă ce legea nu are avizul lor şi ameninţă cu declanşarea grevelor, dacă va fi aplicată în forma actuală. Profesorii vor să boicoteze deschiderea anului şcolar, iar funcţionarii publici să oprească activitatea. Magistraţii sunt la rândul lor hotărâţi să continue protestul.

„Protestele vor inceta in momentul in care va exista un anagajament al clasei politice ca se rezolva problema subfinantarii justitiei” a afirmat preşedintele SoJust, Cristi Danilet.

„Asumarea unor amendamente si folosirea lor in lege nu duce la incetarea protestelor pt ca ele vizeaza mai multe componente”, a declarat Viorica Costiniu.

În prezent, proiectul legii unice de salarizare se află pe masa parlamentarilor. Aceştia pot depune amendamente până vineri seara, la ora 20:00. Toate propunerile vor fi analizate de guvern în cadrul unei întâlniri informale, care va fi organizată sâmbătă, la Palatul Victoria, iar cele acceptate vor fi votate, duminică, în cadrul unei şedinţe speciale. Executivul vrea să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru această lege, pe 15 septembrie.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel