x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(7) "politic"

Guvernul continuă goana după bani: după Romgaz și Conpet, cere dividende suplimentare și de la Transelectrica

Transportatorul de energie Transelectrica a convocat Adunarea generală a Acționarilor, pentru luna octombrie, propunând, la solicitarea statului român, distribuirea unor dividende suplimentare, în valoare de 170 milioane lei. Solicitarea statului, prin Ministerul Energiei, survine unor cereri similare transmise în ultimele zile către Romgaz și Conpet.

Author: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 13.09.2017, 9:00 | Actualizat: 13.09.2017, 9:00

Profitul semestrial al transportatorului de energie Transelectrica a fost de 98 milioane lei, cu 31% mai mic decât în primul semestru din 2016.

OUG nr. 29/2017, adoptată anul acesta de Guvern tocmai pentru a-și putea majora suma încasată din dividende de la companiile pe care le controlează, prevede că aceste societăți pot da dividende acționarilor și din rezervele financiare constituite, precum și din rezultatul pozitiv reportat al anilor trecuți, nu doar din profitul curent, așa cum prevedea legislația anterior în vigoare. Demersul Ministerului Energiei reflectă “foamea de bani” a Guvernului în prag de rectificare bugetară și este de așteptat ca, în perioada următoare, acesta să adreseze solicitări similare de dividende suplimentare și altor companii de stat, în special celor din energie, care sunt cele mai profitabile.