Guvernul României va construi o biserică ortodoxă în Emiratele Arabe Unite

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții comunității de români din Emiratele Arabe Unite că și-ar dori să revină în țară, în special experții din zona nucleară. De asemenea, premierul a declarat că ridicarea unei biserici ortodoxe române în Emirate este o prioritate pentru Guvern.

„Mi-aș dori să veniți acasă, mai ales experții din zona nucleară care au avut la un moment dat un culoar și statul nu a fost atât de inteligent să prevadă că aceste valori ale României vor pleca și vor migra din România dacă statul le neglijează. Avem și noi de construit reactoarele 3 și 4. (…) Noi politicienii trebuie să vă creăm serviciile pe care vi le doriți cum de altfel încerc cu colegii mei. Fiindcă fără educație, fără sănătate, fără investiții majore nu vă veți întoarce niciodată acasă, fiindcă v-ați obișnuit cu un anumit standard, și este normal să fie așa, și cred că de fapt asta este datoria noastră”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că Guvernul va sprijini demersul construirii unei biserici ortodoxe în Emirate.

„Am avut o discuție și cu Patriarhul, și o să ne implicăm împreună pentru a avea o biserică ortodoxă construită de această dată de la zero. Rămâne să avem discuții cu autoritățile în ceea ce privește terenul și este o prioritate pentru secretariat, pentru culte în acest moment, pentru Guvernul României”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed