Guvernul ungar prelungeşte un moratoriu privind plata ratelor bancare de către persoanele fizice şi juridice şi reduce la jumătate o taxă colectată de municipalităţi de la companii

Premierul Viktor Orban a anunţat că taxa locală pentru companiile mici şi mijlocii va fi redusă la jumătate de la 1 ianuarie, pentru a susţine locurile de muncă în timpul crizei coronavirusului.

Această taxă este însă o sursă importantă de venituri pentru municipalităţi. Liderii opoziţiei afirmă că reducerea taxei va pune în pericol serviciile publice şi va permite guvernului naţionalist să îşi exercite presiunea politică asupra oraşelor.

Orban a afirmat că oraşele cu mai puţin de 25.000 de locuitori vor primi sprijin din partea guvernului, în timp ce situaţia oraşelor mai mari va fi analizată individual.

”Reducerea acestei taxe nu va gestiona criza ci o va agrava”, a afirmat pe Facebook primarul Budapestei, Gergely Karacson, un socialist liberal.

Orban, aflat la putere de un deceniu, se va confrunta cu alegeri dificile în 2022, confruntându-se cu efectele pandemiei şi cu o opoziţie care s-a unit pentru prima oară pentru a-l înfrânge.

Orban a declarat, sâmbătă, că guvernul va acoperi două treimi din costul salariilor companiilor din sectorul turismului, hotelurilor, restaurantelor şi companiilor private de transport rutier nevoite să îşi oprească activităţile din cauza pandemiei, în decembrie şi în ianuarie.

Familiile cu copii sau care aşteaptă un copil vor avea dreptul la un împrumut preferenţial de până la 6 milioane de forinţi şi la granturi pentru renovarea locuinţelor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed