Hidrosind face plângere penală împotriva administratorului judiciar al Hidroelectrica

0

Potrivit Hidrosind, adminstratorul judiciar „a recurs la masuri extreme” dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis in instanta de fond a actiunea privind plata salariilor compensatorii conform prevederilor Contractului Colectiv de Munca, formulata de Hidrosind in numele salariatilor concediati in luna februarie 2013. De asemenea, procesul de restructurare al Hidroelectrica prin desfiintarea unor sucursale si fuziunea filialelor Hidroserv a fost blocat de Hidrosind pana la solutionarea in instanta a contestatiilor depuse de Hidrosind.

 

„In momentul de fata in Hidroelectrica se petrec fapte care incalca grav legea; domnul administrator intervine direct in problemele sindicatului si pune o presiune extraordinara pe liderii din teritoriu, santajandu-i cu concedierea din cauza actiunilor intreprinse de Hidrosind. Ca ultima solutie, incearca inlaturarea conducerii Hidrosind, pentru a putea continua abuzurile impotriva salariatilor si a societatii, tinta finala fiind cat mai multi disponibilizati si denuntarea CCM.

 

Pentru aceste abuzuri, vom inainta in cel mai scurt timp o plangere penala indreptata impotriva administratorului judiciar. Atragem atentia factorilor politici ca Hidroelectrica va iesi din insolventa fara riscul de a intra in faliment atata timp cat cei care au trimis-o in insolventa isi vor lua un angajament ferm, scris, ca nici un salariat nu va mai fi disponibilizat in perioada de supraveghere si ca, tot in aceasta perioada, Directoratul si Consiliul de Supraveghere vor face toate eforturile pentru a indrepta erorile facute, erori care in buna masura vor afecta siguranta sistemului. Inca o data atentionam public ca denuntarea CCM ne va aduce in situatia de a declansa greva in sistemul energetic, ca ultima solutie”, sustine Hidrosind.

 

Decizia Tribunalului Bucuresti despre care vorbesc liderii Hidrosind arata ca „Obligă debitoarea SC HIDROELECTRICA SA să plătească drepturile salariale cuvenite salariaţilor disponibilizaţi conform tabelului cu aceşti salariaţi anexat cererii, iar sumele se vor actualiza cu indicele inflaţiei pânâ la data plăţii efective. Obligă debitoarea la plata dobânzilor aferente drepturilor salariale cuvenite calculate de la data încetării contractelor individuale de muncă şi până la dată plăţii efective”. In februarie au fost concediate peste 150 de persoane. Hidrosind a actionat Hidroelectrica in judecata pe motiv ca nu au fost respectate drepturile salariale ale persoanelor disponibilizate.