x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(11) "actualitate"

Ilie Năstase intră în scandalul cu Patriarhul Daniel: Ăștia se pricep la tot

Ilie Năstase intervine în scandalul dintre CTP și Patriarhul Daniel.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.10.2020, 9:35

Ilie Năstase a reacționat, după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a atacat pe Patriarhul Daniel, dar și pe ortodocși, pe care i-a numit ”vite”.

“Nu sunt bărbați în România, sunt foarte puțini. Cartianu, CTP și Banciu, ăștia se pricep la tot. Își permit, sunt obraznici. Trebuie pedepsiți într-un fel. Știu cine sunt eu, ei cine sunt? Au diplomă de jurnalist?

M-a acuzat că mi-a dat Ceaușescu casă, omul ăsta nu e sănătos”, a spus Ilie Năstase, la România Tv.

Ce spune CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu declara că patriarhul Daniel este ”un șarlatan”, care mistifică faptele istorice și aruncă o strigătură către ”vitele ce le păstorește”.

”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie.

„Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul…. Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau”, scrie Cristian Tudor Popescu într-un editorial pe Republica.ro.