Imobiliare: Cele mai puține apartamente vândute din ultimii ani

Scădere surpriză

Scădere surpriză pe piața imobiliară: tranzacțiile cu unități individuale încheiate în luna mai anul acesta au scăzut cu 15% față de mai 2023 și au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii patru ani, potrivit datelor Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), analizate de Economica.net.

Sursa citată scrie că tranzacțiile imobiliare parafate în luna mai la nivel național au scăzut cu 15% față de aceeași lună din 2023, potrivit datelor ANCPI. Astfel, luna trecută s-au încheiat aproape 11.200 de tranzacții cu unități individuale, în scădere față de cele 13.000 de tranzacții înregistrate în mai 2022.

Este prima scădere majoră înregistrată după mai bine de jumătate de an de creșteri.

E luna cu cel mai mic număr de tranzacții, iar față de luna aprilie din acest an, acestea au scăzut în toate județele, inclusiv în București. În Capitală au fost vândute cu 28% mai puține unități individuale față de luna aprilie. În total, în primele cinci luni din acest an, aici s-au vândut 20.000 de apartamente.

Scăderi s-au înregistrat și în județele unde sunt cele mai mari piețe imobiliare.

În județul Iași, care și-a menținut poziția de a doua cea mai mare piață imobiliară din acest an, scăderea a fost de 33%. S-au vândut sub 500 de apartamente în luna mai.

O scădere importantă, de 34% a fost înregistrată și în județul Constanța, acolo unde s-au parafat 566 de tranzacții în mai, față de 862 în luna aprilie.

Pe minus la vânzarea de apartamente sunt și județele Ilfov (-30%), Brașov (-23%), Cluj (-26%). O scădere mai mică, de 19%, s-a înregistrat pentru tranzacțiile imobiliare din județul Timiș.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed