Impozitul forfetar va afecta 60% din transportatorii rutieri

Impozitul forfetar de 6500 de lei ar însemna un bir în plus pentru transportatori rutieri, care reclamă că sunt cea mai impozitată, accizată şi controlată categorie de agenţi comerciali. Pe lista taxelor şi impozitelor plătite, asociaţia transportatorilor aminteşte taxa de licenţă, poliţa RCA, rovigneta, taxa de proprietate, dar şi taxele directe şi indirecte care merg către bugetul de stat prin achiziţia de combustibil.

"Să nu punem încă un bir unui transportator care, la momentul acesta, este cel mai accizat, taxat şi controlat contribuabil din România", spune Ion Lixandru, vicepreşedinte Uniunea Transportatorilor.

Impozitul minim de 6500 de lei prevăzut prin proiectul de ordonanţă de urgenţă reprezintă o sumă mare pentru cei mai mulţi dintre transportatorii rutieri.

"Este o sumă mare pentru majoritatea companiilor de transport, dacă ţinem cont de faptul că 60% sunt afaceri de familie", este de părere Augustin Hagiu, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor din Construcţii.

Impozitul forfetar nu este o soluţie pentru scoaterea din zona gri a companiilor de profil. Măsuri ar fi trebuit să fie luat în urmă cu mai mulţi ani, spune Asociaţia transportatorilor.

"Ar fi trebuit să se ia măsuri acum 6 ani. Ministerul Transporturilor ar fi trebuit să aibă o politică prin care să tempereze dorinţa unora de a intra pe piaţă cu orice preţ. Ar fi trebuit impuse condiţii mai dure: capacitatea financiară, capacitate de transport, înainte de a intra pe piaţă", a delcarat la The Money Channel, Augustin Hagiu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed