AcasăEconomieÎn ce domenii vor creşte salariile în 2012

În ce domenii vor creşte salariile în 2012

Salariile angajaţilor din multinaţionale vor creşte anul viitor cu 6%, după ce în 2011 au crescut cu un procent similar, iar companiile îi vor recompensa mai mult pe angajaţii din management în 2012, spun specialiştii în resurse umane citaţi de ZF.

De la începutul crizei până în prezent, salariul mediu net pe economie a crescut cu 9,8%, iar cele mai spectaculoase creşteri (peste 50%) au fost în industria IT şi în domeniul telecomunicaţiilor, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

“Companiile care au avut salariile îngheţate în ultimii doi ani şi-au bugetat creşteri salariale semnificative ca procent – de maxim 7% – în 2012, însă acestea se aplică în special în industrii în care salariile medii sunt mici, cum ar fi producţia textilă şi de aceea creşterile nu vor fi spectaculoase. În continuare IT-ul va rămâne un domeniu în care salariile vor creşte, în timp ce în sistemul bancar acestea vor stagna”, susţine Oana Daki, country manager al Consulteam, reprezentantul pe piaţa locală al Mercer. Citeşte mai mdeparte în ZF

Ultimele Articole