x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(4) "auto"

În Italia, un Sandero nou nouț costă 4.500 de euro. Cum e posibil

Italia demarează propriul Program Rabla. Mașinile Dacia vor avea prețuri incredibile: 4.500 euro un Sandero și 9.000 euro un Duster.

Autor: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 27.07.2020, 9:51

Italia a reușit să finalizeze programul de subvenționare a achiziției de automobile, pentru a reporni piața auto. Parlamentul a aprobat pachetul de măsuri propus de Guvern, astfel că, pe lângă automobile electrice și hibride, italienii ar putea cumpăra cu preț subvenționat și mașini diesel și pe benzină. Reprezentanții Federeauto, asociația dealerilor de automobile din România, au anunțat că propunerile constructorilor, însușite de guvern, au fost aprobate de Parlament, cu modificarea esențială care prevede că și mașinile cu motoare cu combustie vor putea primi subvenții.

 

„Extinderea bonusului la vehiculele neelectrice – una dintre propunerile susținute de Federauto în toate locațiile instituționale – este o primă gură de oxigen pentru sectorul auto”, a declarat Adolfo De Stefani Cosentino, președintele Federauto. El a amintit de faptul că Franța a demarat un program similar în valoare de 8 miliarde de euro, care produce deja efecte, Franța fiind prima țară care înregistrează o creștere a pieței auto, în iunie. „Suntem fericiți că Parlamentul și Guvernul au dorit să ne asculte începând să vorbească serios despre criza profundă care afectează sectorul. Și va fi, de asemenea, necesar să aruncăm o privire atentă la sectorul vehiculelor comerciale ușoare și grele, care momentan nu sunt incluse în mecanismul de stimulare și ale căror vânzări sunt acum în joc din cauza crizei “, a mai spus Cosentino.

 

Pachetul de măsuri prevede o subvenție de 3.500 de euro pentru mașinile cu preț de sub 40.000 de euro, dacă trimit la casat o mașină mai veche de 10 ani. Planul se adaugă actualelor bonusuri pentru vehicule electrice, introdus de guvern de mai mulți ani. Proiectul prevede ca perioada de stimulare să fie valabilă în perioada august – decembrie, iar subvenția va fi susținută, pe jumătate, de dealeri. Italia nu are o piață de automobile electrice și hibrid foarte dezvoltată, astfel că reprezentanții constructorilor și dealerilor au făcut presiuni pentru extinderea acestor subvenții la mașinile cu combustie.

Articolul  integral pe PROFIT.RO