AcasăEconomieÎn sfârşit, autostrada A2 va avea un sistem de comunicaţii şi avertizare

În sfârşit, autostrada A2 va avea un sistem de comunicaţii şi avertizare

Contractul a fost câştigat de firma austriacă Swarco AG, specializată, printre altele, de managementul traficului, cu o cifră de afaceri de 340 de milioane de euro în anul 2008. Firma se va ocupa de “repunerea în funcţiune a sistemului de telecomunicaţii şi prestarea serviciilor de intreţinere necesare pentru prevenirea, reducerea şi reparaţia defecţiunilor tehnice ce pot apărea în funcţionarea sistemului de telecomunicaţii şi control al traficului de pe autostrada A2: Bucuresti – Constanţa, pe tronsonul Bucuresti-Lehliu”.

Contractul a fost atribuit la sfârşitul lunii august, după o licitaţie deschisă la care au mai participat doi competitori. Durata contractului este de 12 luni, iar repunerea în funcţiune a sistemului de comunicaţii şi monitorizare a traficului trebuie făcută în prima lună.

Sistemul a fost introdus pe primii 64 km ai autostrăzii încă de când a fost dată în folosinţă. El a funcţionat însă doar pentru puţin timp, pentru că mare parte din cablurile care făceau legătura între camerele video, panourile de informare şi centrul de comanda au fost furate.

Ultimele Articole