x


  • EUR
    4.7205
    USD
    4.1484
string(7) "politic"

Începe circul la Parlament! Mii de amendamente

Maraton de dezbateri în Parlament. Proiectul de buget intră în comisiile de specialitate.

Author: Mihai Voican | Sursa: Realitatea.NET | Publicat: 11.02.2019, 16:12

Miniștri, directori ai serviciilor secrete, șefi de parchete, toți vor fi prezenți în Parlament pentru a vorbi despre nevoile instituțiilor pe care le conduc. În timp ce bugetele unora cresc, alții vor trebui sa strângă cureaua. Opoziţia e gata să dea peste cap calculele Puterii. PNL, USR şi PMP au pregătit mii de amendamente la proiectul de buget.

 

Deficitul bugetar a fost majorat de Guvern, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei. Asta arată proiectul de buget pe 2019 peste care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a recunoscut că nu a avut timp să se uite pentru că, spune el, de abia l-a primit de la Guvern.

 

UDMR a fost nemulțumit de prima formă a legii bugetului prezentată de Guvern. Au urmat mai multe zile de discuții si negocieri între PSD si UDMR. Pentru a nu avea surprize, PSD are nevoie de voturile UDMR atunci când legea va fi votată în parlament. Prin urmare, au facut mai multe concesii, arată Realitatea TV.

 

Față de primul proiect publicat de Ministerul de Finante, Guvernul a alocat bani pentru mai multe proiecte de interes pentru comunitatea maghiară. Au fost prevăzute sume pentru lucrari de constructii, reparatii capitale, achizitie de echipamente si aparatura medicala la Spitalul judetean de urgență din Covasna, Harghita și Mureş.

 

Articolul integral pe REALITATEA.NET