x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

Incident GRAV pe aeroportul Otopeni, aterizare greșită, o eroare care putea duce la o TRAGEDIE

Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București ascunde sub preș un incident grav produs la sfârșitul lunii trecute.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 10.04.2018, 14:41

Un incident de securitate gravs-a produs pe aeroportul Otopeni, incident care ar fi putut conduce la o tragedie. Un avion Pegasus A320 a aterizat înainte de prag, pe data de 30 martie. Potrivit informaţiilor stiripesurse.ro, incidentul a fost raportat la CIAS care investigează. La aterizare, avionul a rupt câteva balize şi, din fericire, acestea au fost singurele pagube consemnate, însă puteam avea parte de o tragedie aviatică de proporţii.

 

Incidentul s-a produs la pista 2.08L şi se pare că totul a pornit de la mutarea greşită a sistemului PAPI, sistemul care asigură semnalizarea de prag decalat. Pentru acest incident, de vină ar fi Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, dar şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Chiar dacă autorităţile din România nu au comunicat date despre acest incident, cei de la Comisia Europeană au transmis o avertizare în sistem către companiile aeriene despre problema de la Bucureşti