Informatii generale despre sistemele de alarma

0

Sistemele de alarma au evoluat din forme rudimentare in cele pe care le cunoastem astazi. Accesul la ele de catre publicul larg a inceput dupa al Doilea Razboi Mondial, cand armata a decis sa ofere tehnologia tuturor. Astfel, au luat nastere companii noi producatoare de sisteme de alarma, fiecare oferind functii exotice la vremea respectiva. Sistemele de alarma erau greu de utilizat, nu foarte eficiente ca in ziua de azi si totusi, oamenii aveau incredere in ele.

Chiar daca in prima faza doar companiile mari aveau acces la ele si isi permiteau sa impanzeasca sediile cu sirene si senzori, ceva mai tarziu au putut ajunge si la consumatorii finali, cetateni simplii care doreau si ei sa se simta in siguranta.

sistem-de-alarma-wireless

 

Astazi gasiti o varietate foarte larga de astfel de sisteme de alarma atat in magazinele fizice dar si in magazinele online. Un astfel de magazin de specialitate din mediul online este SKUT.ro de unde va puteti achizitiona sistemul dorit. Daca va intrebati la cat ajunge un pret sistem alarma casa complet  trebuie mentionat ca acesta porneste de la aproximativ 300 lei dar poate creste in functie de gradul de securitate dorit, de marimea imobilului securizat etc.

Un sistem alarma este compus din foarte multe elemente. Sistemul de alarma trebuie sa contina minim 4 elemente pentru a putea functiona. In prima faza discutam despre centrala de alarma. Aceasta este considerata creierul intregului sistem si in ea se ascunde toata partea de procesare. Este cea care calculeaza fiecare semnal de la senzori si transmite informatia mai departe la sirena.

Centrala de alarma se monteaza intr-o zona sigura, protejata si cat mai ascunsa de ochii lumii. Poate sa ofere conexiune cablata sau prin wireless, se poate imbunatati folosind module speciale si la ea se vor conecta toate celelalte componente.

sistem-alarma-cablu

 

Senzorii fac si ei parte dintr-un sistem de alarma, fiind responsabili de detectia problemelor. Acestia sunt de mai multe tipuri si forme, iar printre cei mai populari sunt senzorii PIR. Acestia detecteaza miscarea, unii sunt imuni la animale pana intr-o anumita greutate si se monteaza de obicei in perete sau in tavan. Au protectie tamper ca in cazul in care cineva incearca sa ii scoata din locul lor, alarma sa porneasca automat.

De asemenea, un sistem complet de alarma include si senzori de fum, de apa, senzori magnetici pentru usi, pentru geam spart sau fum. Fiecare are locul sau in locuinta si se conecteaza la centrala prin cablu sau wireless. In cazul conexiunii prin wireless, toti senzorii se vor alimenta prin baterii. Cand acestea se descarca vor emite un semnal specific.

Sirena este si ea parte dintr-un sistem de alarma si are rolul de a emite avertizari acustice sau vizuale in cazul in care un senzor a detectat o problema. Dupa ce informatia a fost analizata de centrala de alarma, ea trimite un semnal catre sirena si ii spune ce avertizare sonora si acustica trebuie sa redea in functie de senzorul declansat.

poza-site-skut-1

Sirena poate sa fie de interior sau de exterior, sa functioneze pe baterii sau cu alimentare directa, poate avea protectii la intemperiile din mediul exterior, la caldura excesiva sau inghet si sa redea tonalitati diferite cu jocuri de lumini in functie de senzor.

Nu in ultimul rand bateria. Bateria de backup a centralei de alarma nu este obligatorie, sistemul putand sa functioneze si fara ea caci centrala se alimenteaza direct de la retea. Insa in cazul unei pene de curent tot sistemul de alarma este la pamant. De asemenea, hotii vor taia mereu firele de curent, deci este bine sa aveti o sursa de curent de rezerva. Bateria in acest caz este solutia cea mai buna. Va poate oferi cateva ore bune de functionare.

SKUT.ro este un magazin online cu o experienta de 20 de ani in domeniu, ce ofera sisteme de alarma, sisteme de supraveghere, echipamente auto si automatizari, la preturi foarte accesibile. Ofera garantie, asistenta tehnica gratuita si drept de retur in 14 zile.