Înghesuială la peștera Sfântului Andrei! Avocata ȘOȘOACĂ a făcut scandal! VIDEO

Un filtru de Poliţie controlează toate maşinile care vor să intre pe drumul ce duce spre Mănăstirea Sfântului Apostul Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa, unde va avea loc slujba oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, scrie Adevărul.

 

ATENȚIE bugetari! ORBAN a făcut un anunț îngrijorător

 

 

La Peşteră au sosit preoţi şi credincioşi pentru slujba religioasă de praznicul Sfântului Apostol Andrei.

La slujbă a venit şi avocata Diana Şoşoacă Iovanovici, avocata lui ÎPS Teodosie. „E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata.

Şoşoacă a negat existenţa pandemiei, spunând: „Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. E totul o mascaradă“

De la ora 8.45, ierarhul Tomisului săvârşeşte Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa.

 

PONTA anunță rezultatele unui sondaj în care PSD abia trece de 20%

 

 

La slujbă participă preoţi şi călugări din toată Arhiepiscopia, precum şi locuitori ai comunei Ion Corvin, singurii credincioşi lăsaţi de autorităţi să asiste la această sărbătoare.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti asigură măsurile de ordine publică la ceremonialul religios. Sunt prezente echipe de dialog, patrule pedestre şi auto, cordoane de ordine publică şi alte dispozitive adaptate situaţiei din teren.

„Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment şi facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi şi nici nu au fost mobilizate forţe şi mijloace în sprijinul celor din judeţul Constanţa”, transmite Jandarmeria Constanţa.

 

În colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaşte, către altar şi către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum şi pentru participanţii la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanţarea fizică.

Jandarmeria reaminteşte faptul că, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, legislaţia actuală prevede că „pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate.”

 

Articolul integral pe COMISARUL

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed