Înmatricularea auto. Cum să-ți păstrezi numerele după vânzarea mașinii

Înmatricularea auto. Cum să-ți păstrezi numerele după vânzarea mașinii. Mulți șoferi care își vând mașinile preferă să își păstreze numele de înmatriculare, însă cum poate fi realizat acest lucru?

În primul rând, potrivit drpciv.ro, păstrarea și rezervarea numerelor de înmatriculare poate fi făcută doar pe baza unei chitanțe plătite de către vânzător.

Înmatricularea auto. Cum să-ți păstrezi numerele după vânzarea mașinii

Mai exact, cel care vinde masina va trebui sa achite o taxa in valoare de 30 de lei pentru pastrarea numerelor de inmatriculare. Aceasta taxa trebuie platita personal de catre cel care vinde masina, rezervarea fiind posibila numai la ghiseu.

Mai trebuie să știți că pastrarea numerelor de inmatriculare poate fi realizata prin doua forme. Mai intai este vorba despre situația in care cumparatorul doreste sa pastreze numerele de inmatriculare, iar mai apoi situatia in care vanzatorul doreste sa pastreze numerele vechi.

Înmatricularea auto. Cum să-ți păstrezi numerele după vânzarea mașinii

In situatia in care va doriti sa pastrati si sa rezervati numerele de inmatriculare auto, trebuie sa va prezentati mai intai de toate in persoana la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru inmatricularea masinii. Atunci cand predati dosarul va trebui sa mentionati ca automobilul va ramane cu aceleasi numere de inmatriculare.

Trebuie sa luati in calcul faptul ca placutele de inmatriculare deteriorate trebuie schimbate. In cazul in care aceasta probleme nu exista, atunci cand mergeti la sediul DRPCIV nu va trebui sa mai aduceti si placutele de inmatriculare.

Numerele de inmatriculare vor ramane in posesia vanzatorului pana cand va inmatricula masina noua.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed