AcasăEconomieINS: Producţia industrială a scăzut în primele 11 luni din 2020 cu...

INS: Producţia industrială a scăzut în primele 11 luni din 2020 cu 10,2% ca serie brută, faţă de perioada similară din 2019

”În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie  – 30 noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 10,2%, din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-11,3%), industria extractivă (-10,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,4%)”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a scăzut cu 10,5%, ca urmare a scăderilor din industria prelucrătoare (-11,4%), industria extractivă (-10%) şi producţia şi furnizareade energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,9%).

În luna noiembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-6,9%) şi industria extractivă (-4,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 10,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6%, din cauza scăderilor industriei extractive (-2,7%) şi industriei prelucrătoare (-1,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat acrescut cu 2,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 3,4%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-10,1%) şi industria prelucrătoare (-4,1%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,4%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a fost mai mare cu 4,7%, în timp ce industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 9,8%, respectiv cu 0,8%.

Indicele producţiei industriale (IPI) este un indice de volum şi măsoară evoluţia rezultatelor activităţilor cu caracter industrial dintr-o perioadă faţă de alta. Indicii producţiei industriale descriu evoluţia industriei pe total, secţiuni (industria extractivă, prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze,apă caldă şi aer condiţionat), diviziuni CAEN Rev.2, precum şi pe marile grupe industriale.

Ultimele Articole