INTERVIU Michael Franzon, Senior Global Scientific Advisor: Trecerea la produsele fără fum prezintă mai puține riscuri pentru sănătate decât continuarea fumatului

0
Într-un interviu acordat HotNews, Michael Franzon, Senior Global Scientific Advisor în cadrul Philip Morris International, a explicat despre strategia PMI de reducere a riscurilor asociate fumatului, despre știința din spatele produselor care încălzesc tutunul sau despre realitatea din spatele studiilor făcute în zona produselor alternative la fumatul clasic.
Citește mai jos interviul cu Michael Franzon, Senior Global Scientific Advisor:

Să discutăm puțin despre strategia Philip Morris International (PMI) de a contribui la reducerea riscurilor asociate fumatului. Care este această strategie și de ce este necesar să existe un efort comun din partea tuturor părților implicate (autorități, jucători din industria tutunului și consumatori) pentru a adopta această strategie?

În general, reducerea riscurilor înseamnă diminuarea consecințele negative asociate diferitelor comportamente umane. Această abordare se poate aplica și în cazul tutunului.

În ultimul deceniu, PMI a trecut prin schimbări majore. Datorită investițiilor semnificative în știință și tehnologie, am făcut ceea ce oamenii le cereau să facă marilor companii de tutun („Big Tobacco”) de ani de zile: am dezvoltat și introdus pe piață o alternativă mai bună la țigări pentru adulții care altfel ar continua să fumeze.

Mulți oameni de știință sunt de acord că arderea tutunului este principala cauză a bolilor asociate fumatului, nu nicotina. Ca urmare a dezvoltării alternativelor fără fum și a eliminării arderii, am reușit să reducem semnificativ nivelurile compușilor nocivi din aerosolul generat de ele, în comparație cu fumul de țigară.

Cu toții suntem de acord că lucrul cel mai bun pe care îl poate face oricine este să nu se apuce niciodată de fumat. Iar dacă totuși fumează, să renunțe definitiv la tutun și nicotină. Deși nicotina nu este principala cauză a bolilor asociate fumatului, aceasta creează dependență și nu e lipsită de riscuri. Noile noastre produse se adresează exclusiv adulților care fumează și care nu renunță la acest obicei. Aceștia trebuie să știe că produsele fără fum nu sunt lipsite de riscuri și eliberează nicotină, care creează dependență, însă sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului, forma cea mai dăunătoare de consum a tutunului.

Ne-am angajat să construim un viitor fără fum, însă nu putem face acest lucru singuri. A oferi alternative mai bune la țigări milioanelor de fumători necesită sprijinul autorităților de reglementare și al decidenților politici. Cu un cadru de reglementare adecvat și sprijin din partea societății, credem că putem pune capăt vânzărilor de țigări în multe țări în următorii 10-15 ani.

 

Articolul integral pe HOTNEWS