Intră în vigoare o nouă lege! Cum vor fi afectate SALARIILE românilor

0
Intră în vigoare o nouă lege! Cum vor fi afectate SALARIILE românilor

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că are în calcul implementarea unei noi legi a salarizării: ” Oamenii vor avea indicatori de performanță pe care îi vom face împreună cu companii, de multe ori va trebui să luăm companii din sectorul privat care să ne ajute să definim acești indicatori și oamenii vor fi remunerați în funcție de performanțe”.

„Am spus că în aceşti patru ani de zile veniturile în sectorul public (…) s-au dublat, cifrele sunt reale (…) Gândiţi-vă că în 2016 se cheltuiau 53 de miliarde de lei cu personalul bugetar, astăzi se cheltuiesc 110 miliarde de lei. Dintre aceste 110 miliarde de lei, 27 aproape sunt sporuri. Nu ar fi o problemă dacă aceste sporuri ar merge la oameni care şi-au făcut treaba şi peste, (…) din păcate, aceste sporuri sunt date doar pentru că tu apari la locul de muncă, 99% dintre ei”, a precizat Cîţu.

El a adăugat că noua lege a salarizării va stabili indici de performanţă pentru respectivele sporuri, în sectorul public.

Căutăm 10 copii cu inițiativă și idei de afaceri. Aplică acum pentru o bursă pentru copilul tău prin VERTIK Junior

„Venim cu o lege a salarizării nouă. Acolo se va lucra la modul în care vor fi distribuiţi aceşti bani. Aceşti 110 miliarde de lei vor fi distribuiţi pe criterii de performanţă. Oamenii vor avea indicatori de performanţă pe care îi vom face împreună cu companii, de multe ori va trebui să luăm companii din sectorul privat care să ne ajute să definim aceşti indicatori şi oamenii vor fi remuneraţi în funcţie de performanţe. Cred că în sectorul bugetar sunt oameni buni care (…) trebuie premiaţi”, a adăugat premierul.

El susţine că nu mai există salariu minim în sectorul public, acesta fiind, în opinia sa, un reper în evaluarea veniturilor în zona bugetară.

„În sectorul public nu cred că mai există un salariu minim. Nu cred că mai găseşti salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă este „în război” cu sindicatele, premierul a răspuns: „Sindicatele sunt în război cu mine, Nu, eu vreau doar transparenţă”, conform agerpres.ro.