AcasăActualitateInvenții românești care au cucerit lumea și despre care nu știai ca...

Invenții românești care au cucerit lumea și despre care nu știai ca ne aparțin

Invenții românești care au cucerit lumea și despre care nu știai ca ne aparțin. Poate nu mulți știu, dar sunt anumite invenții românești care au reușit să cucerească lumea.

Una dintre cele mai importante este invenția scaunului pentru ejectarea piloților. Un român pe nume Anastase Dragomir a fost preocupat de siguranța zborurilor și de modalitățile prin care piloții s-ar putea salva în cazul unui impact de neevitat.

Astfel, el a devenit cel care a inventat. Iată ce prevedea brevetul: „un nou sistem de parașutare din aparatele de locomoție aeriană, fiecare pasager avand o parașută proprie care permite, în momentul critic, eliberarea acestui ansamblu de avion, astfel încât parașuta, împreună cu pasagerul instalat pe scaun, să treacă printr-o deschizatură a podelei”.

Și salvarea diabeticilor se datează într-o oarecare măsură României. Nicolae Paulescu este românul care a inventat insulina și astfel a salvat viața tuturor bolnavilor care până atunci nu aveau niciun leac și decedau din această cauză.

Totuși, el nu este recunoscut la nivel internațional datorită acestei descoperiri, fiindcă Bucureștiul a fost ocupat de trupele germane și nu și-a mai putut continua cercetarea. Totuși, el apucae să publice un studiu într-o revistă belgiană, iar canadienii Frederick Banting și Charles Best au dezvoltat insulina injectabilă, primind și Premiul Nobel pentru asta.

Secretul tinereții a fost și el descoperit de o româncă, mai exact de medicul Ana Aslan, specializată în gerontologie. Aceasta a descoperit importanța procainei pentru a stopa înaintarea în vârstă.

Totodată, ea a fondat în 1952 clinica ce îi poartă numele, Institutul Național de Geronto-Geriatrie „Dr. Ana Aslan“, primul de acest fel din lume. Acolo ea a aplicat tratamentele cu procaină, pe care a numit-o Gerovital.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.