Iohannis, despre plagiatul făcut de Lucian Bode: „Sunt probleme. Trebuie luate în serios”

​La mai bine de o lună de la decizia de plagiat a Universității Babeș-Bolyai în cazul ministrului de Interne Lucian Bode, președintele Klaus Iohannis și-au exprimat părerea despre acest subiect controversat.

Aflat la Bruxelles, la Consiliul European, Iohannis a fost întrebat despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Bode.

Iohannis se așteaptă la o rezolvare rapidă

Mai mult decât atât, președintele a fost invitat să comenteze declarația sa din 2021, atunci când zicea că „plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”.

„Din câte am înțeles din spațiul public, este adevărat că acolo sunt probleme care trebuie luate foarte în serios. Eu am încredere că PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic.

Mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a declarat Iohannis.

Teza este profund plagiată

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Comisia de Etică i-a cerut lui Bode corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei. De asemenea, sesizează CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării „pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri