IOHANNIS, despre VACCINARE: ”Am un optimism moderat”

0
17
IOHANNIS, despre VACCINARE: ”Am un optimism moderat”

Președintele Klaus Iohannis a convocat, pentru luni, o ședință cu premierul, ministrul Apărării și ministrul Sănătății pentru a discuta despre vaccinarea împotriva Covid-19. Iohannis a explicat că acest subiect va fi tratat drept unul de securitate națională.

 

Ludovic Orban s-a răzgândit?! GATA cu PSD-ul. Alegerile parlamentare vor fi diferite

 

”Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce am spus zilele anterioare și anume faptul că ne plasăm pe un platou. Tot astăzi, putem observa că numărul celor vindecați este aproximativ egal cu cel al noilor infectați. Ne putem aștepta la o îmbunătățire a situației, să vedem dacă în zilele următoare acest trend se confirmă. Putem spune deja că măsurile luate de autorități au fost cele corecte, măsuri care au dat rezultate.

Spun optimism moderat, însă lucrurile vor evolua și mai bine în continuare dacă vom respecta cu sfințenie regulile sanitare.

 

2020, noiembrie. Temutul virus HIV/SIDA stă să cadă pe locul doi. SARS-CoV 2 îl depășește

 

 

În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și ca atare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta am convocat o ședință pentru luni, ședință la care vor participa premierul, ministrul Sănătății, ministrul Apărării și vom trata subiectul ca pe unul care ține de securitatea națională.”, a spus Klaus Iohannis.