x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(16) "instant-articles"

2020, noiembrie. Temutul virus HIV/SIDA stă să cadă pe locul doi. SARS-CoV 2 îl depășește

Deocamdată, numărul de victime din acest an ale virusului HIV este mai mare decât cel al virusului SARS-CoV 2. Dar nu va rămâne așa.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.11.2020, 19:00

Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) a ucis mai multe persoane în acest an decât virusul SARS-CoV-2, cel care declanșează boala COVID-19, conform datelor prezentate de worldmeters.info.

Însă este doar o fotografie de moment. Până la sfârșitul anului 2020, SARS-CoV-2 are toate șansele să fie declarat ”ucigașul anului”, pentru că ritmul în care se adună zilnic numărul de morți cu coronavirus este mult mai mare decât cel înregistrat în dreptul HIV.

În România, unul din zece copii se duce la culcare FLĂMÂND. Un copil din 14 spune că are o viață REA

Până astăzi, 19 noiembrie, au murit 1,49 milioane de oameni în întreaga lume de HIV și 1,35 milioane de COVID, conform worldometers.info, asta în condițiile în care medicina a acumulat informații ani de zile despre Virusul Imunodeficientei Umane și despre SIDA în timp ce la SARS-CoV-2 încă nu avem nici vaccin și nici tratament.

În ultimele decenii oamenii de știință au reușit să găsească diverse tratamente împotriva HIV/SIDA însă nu au reușit să găsească soluții pentru vindecare (cu excepția a doar două cazuri despre care s-ar putea spune că sunt miraculoase). Însă pacienții pot duce ani de zile această boală, nemaifiind în situația starului Queen Freddy Mercury, mort în 24 noiembrie 1991.

Până în prezent, 42,2 milioane de oameni din toată lumea s-au infectat cu HIV de-a lungul timpului. La SARS-CoV 2 infectarea a fost mult mai accelerată. Au fost infectați 56,7 milioane de oameni, doar în ultimele luni, dar s-au recuperat 39,5 milioane de oameni.  Rata de transmitere diferă însă foarte mult, și din această cauză SARS-CoV 2 este mai agresiv din punct de vedere al răspândirii.

În ultimele săptămâni se tot vorbește despre iminenta apariție a vaccinului. Primii care au anunțat că problema a fost rezolvată au fost cei de la Pfizer și BioNTech. O analiză finală a studiului de fază 3 a vaccinului arată că acesta a fost 95% eficient în prevenirea infecțiilor, chiar și la adulții în vârstă, și nu a cauzat probleme serioase de siguranță – și asta este o știre grozavă. Apoi a venit anunțul celor de la Moderna, cu o eficiență a vaccinului de 95%. Vești bune, foarte bune chiar, însă omenii de știință avertizează că vaccinarea populației nu presupune automat și dispariția coronavirusului.

SURSE: Percheziții DNA într-un dosar care l-ar viza pe fostul primar din Sectorul 1, Daniel Tudorache

Cât privește HIV în relație cu SARS Cov-2, într-un recent ghid al Societății Internaționale Antivirale din SUA, publicat pe 14 octombrie 2020 în Jurnalul Asociației Medicale Americane, sunt prezentate recomandări pentru tratamentul și prevenirea infecției cu coronavirus a celor deja infectați cu HIV. ”Dacă HIV este un factor de risc independent pentru rezultatele mai grave ale COVID-19 încă se evaluează”, scriu autorii. Persoanele cu HIV ar trebui să fie prioritizate pentru testarea SARS-CoV-2 și monitorizate îndeaproape pentru complicații.