Istoria deputatului care are INTERDICȚIE din instanță să fie în Parlament, dar lucrează la modificarea Legilor JUSTIȚIEI!

Cazul apare si in ultimul raport MCV, in care i se cere explicit lui Liviu Dragnea sa isi exercite atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor si sa revoce mandatul respectivului deputat.

Este vorba despre Steluta Cataniciu (ALDE), care a ajuns si a ramas in Parlament in conditii iesite din comun si care, in loc sa isi dea demisia de onoare, face si desface itele in controversata comisie (foto), fiind mana dreapta a presedintelui Florin Iordache.

Intrebarea care se pune este: Ce legitimitate are o comisie parlamentara sa modifice Legile Justitiei daca unul dintre cei mai vocali membri ai ei incalca deciziile instantelor din Romania, cu complicitatea colegilor?

Cum s-a ajuns in aceasta situatie incredibila

In varsta de 54 de ani, Steluta Cataniciu si-a luat licenta in drept la 34 de ani, la Universitatea Babes Bolyai, dupa ce a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir, conform biografiei postate pe pagina de la Camera Deputatilor

Jurnalistii de la Ziar de Cluj scriu ca in perioada 2005-2008 Steluta Cataniciu a reprezentat PDL in Consiliul Judetean Cluj, dupa care a trecut la PNL, din partea caruia a fost consilier local la Cluj-Napoca pana in 2012, iar ulterior deputat. In 2014 a sarit in barca lui Calin Popescu Tariceanu – PLR, transformat ulterior in ALDE.

Liberalii isi curatau listele in vederea alegerilor parlamentare, iar Steluta Cataniciu avea deja o decizie in instanta care ii interzicea sa mai ocupe o functie publica dupa ce a fost prinsa de ANI in conflict de interese.

Pe scurt, inspectorii de integritate au constatat ca, in 2009, in calitate de consilier local, avocata Steluta Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa intrucat in calitate de consilier local a participat la adoptarea unei hotarari privind o societate cu care ar fi avut raporturi juridice.

In decembrie 2013, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate ANI, dar Cataniciu a facut recurs. In noiembrie 2015 Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins recursul ca nefondat, decizia fiind definitiva.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului„, spune legea. Dar cine sa o asculte?

 

mai multe, pe ZIARE.com

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed