x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(14) "techampscience"

IT-iștii români, căutați pentru a crea aplicațiile care vor schimba lumea

România are un real potenţial în industria IT şi tot mai mulţi tineri de la noi sunt angajaţi de firme de prestigiu din străintate.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.06.2018, 7:00 | Actualizat: 14.06.2018, 7:01

O spun cercetătorii vestiţi de la universităţi precum Oxford sau creatori de aplicaţii din toată lumea care şi-au dat întâlnire zilele acestea la Cluj. Proiectele dezbătute: de la inovaţii în neurostiinte, până la drone inteligente, care detectează bolile în agricultură, survolând norii, ne vor schimba viaţa.

 

Un profesor la Oxford a creat un cip care, implantat în creier, va ajuta bolnavii de Alzheimer prin intermediul unor neurostimulatori. Pentru continurea proiectului, şi-a ales parteneri din România. Printre aceştia şi pe Laura, o tânără care a studiat la Paris.

 

Newton Howard, profesor MIT şi Oxford: “Ne dorim să creştem echipă cu 100 de angajaţi în următoarele 6 luni, doar aici în România. Ne orientăm, în principal, pe Cluj şi Bucureşti. ”Laura Calmore, colaborator proiect: “Amândoi am pierdut pe cineva foarte drag din familia noastră, bolnav de Alzheimer. Şi el atunci mi-a explicat proiectul şi am zis că voi face tot ce îmi stă în putinţă să îl ajut.”

 

Ulrich este din Germania şi spune că la Cluj şi-a găsit cei mai buni colaboratori.

 

mai multe, pe PRO TV