James Levine s-a stins din viață! Este considerat unul dintre cei mai mari dirijori din lume

În timpul lungii sale cariere, Levine, care și-a încheiat activitatea din cauza bolii Parkinson dar și a mai multor acuzații de hărțuire sexuală, i-a dirijat în mod deosebit pe cei mai cunoscuți tenori de pe mapamond din ultima jumătate de secol, Placido Domingo, Jose Carreras si Luciano Pavarotti.

James Levine a mai dirijat Orchestra Filarmonică din Munchen, din 1999 până în 2004, apoi Boston Symphony Orchestra din 2004 până în 2011, dar la Metropolitan Opera din New York şi-a petrecut mare parte din carieră ca dirijor principal (1976 şi 2016). El a dirijat în metropola americană în mai mult de 2.500 de reprezentaţii. După retragerea sa, la sfârşitul stagiunii 2015-2016, el şi-a păstrat postul de director muzical onorific.

Levine a fost unul dintre cei ai admirați și influenți dirijori din lume. Moartea sa, care a survenit  luna acesta, a fost confirmată astăzi de doctorul personal. Cauza morții nu a fost imediat conturată, de aceea nu a fost anunțată mai devreme.

Tina Turner se retrage din activitatea publică! Regina Rock and roll-ului împlinește anul acesta 82 ani

”Niciun alt artist din istoria de 137 de ani a Met (Metropolitan Orchestra) nu a avut un impact la fel de profund ca James Levine. A ridicat standardele muzicale la înălțimi noi și mai mari în timpul unui mandat care a durat cinci decenii”, a declarat într-un comunicat Peter Gelb, directorul general al instituției. Ultimii săi ani au fost marcați de crize de sănătate, inclusiv un cancer la rinichi care a fost urmat de o intervenție chirurgicală. Problemele l-au obligat pe Levine să rateze săptămâni, chiar luni, de spectacole.

”RIP dragul meu Jimmy ! Un muzician fantastic și un maestru genial – James Levine! Nu voi uita niciodată prima noastră întâlnire, 1993, la Bayreuth. Și toate numeroasele noastre spectacole minunate pe scena Metropolitan Opera!”, și-a exprimat regretul marea artistă româncă Angela Gheorghiu.

Liderul trupei Holograf, Edi Petroșel are o frumoasă pensiune în Delta Dunării!

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed