Chiar și Jamie Oliver se pricepe la sarmale! Surpriză, faimosul bucătar și gastronom britanic contribuie în felul său, adăugând și varianta sa zecilor de rețete de gătire a preparatelor pe care le identificăm în cultura noastră gastronomică drept sarmale.
Surpriză fantastică, în aceste zile în care românii vorbesc mult despre sarmale, Jamie Oliver a postat pe faimosul său cont de rețete, ”Rulouri de varză umplute, de modă veche” (Old Fashioned Stuffed Cabbage Roll), și care, după cum se vede, i-au ieșit foarte bine din mâinile sale. Jamie Oliver (47 de ani), celebrul chef care a vândut peste 40 de milioane de cărți de bucate în întreaga lume și-a prezentat rețeta pe pagina sa oficială, unde o puteți urma pas cu pas.
Jamie Oliver a făcut sarmale! Iată ingredientele propuse de Jamie Oliver: 1 varză medie; 1/2 livră de carne tocată nefiartă; 1/2 livră carne de porc nefiartă; 1 conservă (15 uncii) sos de roșii.
Milioanele de urmăritori din multe țări au postat mesaje în mediul online după inițiativa lui Jamie de a face sarmale:
”Hai în România! Te putem învăța cum să gătești sarmale adevărate”; ”Sarmalele sunt un preparat românesc, se mănâncă și cu mămăligă”; „Preparatul nu este românesc, ci bulgăresc. Oricum, nu contează, este extrem de delicios”; „Acest preparat este tradițional în Ucraina. Se face de Crăciun și e extraordinar”; ”În Grecia îi spunem Ntolmathakia”; În Serbia acest preparat se face picant”, sunt câteva din postările pasionaților de gătit din acestă zonă a Europei.