AcasăEconomieJeff Bezos a fost dat în judecată de o fostă menajeră care...

Jeff Bezos a fost dat în judecată de o fostă menajeră care susţine că a fost supusă discriminării rasiale

Mercedes Wedaa, care a afost timp de trei ani menajeră la proprietatea lui Bezos din Seattle, a susţinut într-un proces intentat la tribunalul de stat din Seattle că ea şi alţi angajaţi hispanici la curăţenie au fost trataţi diferit faţă de personalul alb.

Ea susţine că administratorul proprietăţii lui Bezos „a devenit agresiv şi abuziv” faţă de ea, în timp ce era „respectuos şi politicos” faţă de îngrijitorii albi.

Wedaa, care a început să lucreze pentru prima dată la casa lui Bezos în 2019, a spus că i se cerea în mod regulat să lucreze timp de 10 până la 14 ore fără pauze de prânz sau de odihnă dacă Bezos şi familia lui erau „la reşedinţă”.

Ea susţine în plângere că nu exista o sală de pauză sau o zonă de odihnă dedicată şi că, alături de alţi membri ai personalului, mânca în mod regulat în spălătorie.

Wedaa relatează, de asemenea, că nu i s-a permis să intre în casa lui Bezos cu excepţia cazului în care urma să facă curăţenie, ceea ce a îngreunat mersul la toaletă şi i-a provocat probleme de sănătate.

„Timp de aproximativ 18 luni, pentru a folosi o baie, reclamanta şi alte menajere au fost forţate să iasă pe fereastra spălătoriei spre exterior. Apoi  să meragă către camera tehnică, prin camera mecanică şi să coboare până la o baie”, se arată în plângere.

Un avocat al lui Bezos a negat toate afirmaţiile şi a spus că sugestia că Wedaa a fost discriminată pe baza rasei sale este „absurdă”.

Ultimele Articole