x


  • EUR
    4.7260
    USD
    4.2193
string(6) "retail"

Kaufland: „Avem peste 50% din produsele din magazine cu ţara de origine România”. Preşedintele LAPAR: „Îţi trebuie o lucrare de doctorat ca să intri cu o mână de pătrunjel în supermarket”

Ionuţ Parfente, directorul departamentului de Achiziţii Legume şi Fructe Kaufland spune că peste 50% din marfa expusă pe rafturile magazinelor Kaufland provine din România, iar în ceea ce priveşte produsele agroalimentare, doar pe sectorul legume, fructe şi carne Kaufland nu depăşeşte procentul de 51%, impus prin modificările aduse legii 321/2009 privind comerţul cu produse alimentare, denumită colocvial „legea supermarketurilor” sau „legea 51% produse româneşti”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.03.2017, 6:04

„Avem peste 50% din produsele din magazine cu ţara de origine România. Din 2005 am ales să susţinem producţia autohtonă. La nivel de achiziţie putem spune ca 100% din sistemul de panificaţie este din produse provenite din România, 150 de furnizori de panificaţie ne livrează  zilnic. La ouă, 90% sunt cumpărate din România, iar la miere 60%. În ultimii 10 ani am încercat să mărim numărul de produse lactate cu articole provenite din România, care acum este mai mare de jumătate din întreg sortimentul de lactate”, a spus , directorul departamentului de Achiziţii Legume şi Fructe Kaufland, prezent la conferinţă „Fermierii României”, un eveniment organizat de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa.

 

 

„Ne dorim să avem 100% carne de porc cu provenienţă  din România în următorii ani”, a mai menţionat reprezentantul Kaufland România, scrie capital.ro.