KITCH-ul suprem în curtea unui oligarh: Un vagon copie după Orient Express cu multe obiecte aurite

Oligarhul ucrainean acuzat de înaltă trădare de țară, Victor Medvedciuk, care a scăpat de arestul la domiciliu, după invazia rusă s-a dovedit că ducea o viață „de lux, poleită cu aur” la propriu și figurat.

Jurnaliștii de la publicația online Slidstvo.Info au găsit în parcul palatului lui Viktor Medvedciuk, situat în Pușcha-Vodytsya, un cartier istoric la nord-vest de Kiev, reședința preferată a oficialilor guvernamentali, miniștrilor și președinților ucraineni, un obiect singular, scrie Rai News.

Cum ne protejăm în caz de război nuclear? Rolul pastilelor cu iod și pericolul administrării preventive

 

Cu ocazia vizitei pe care au făcut-o proprietății abandonată de magnat și de soția sa la patru zile după invazia rusă a Ucrainei, pe lângă obiectele prețioase din interiorul vilei, jurnaliștii au găsit în interiorul parcului un cub imens acoperit cu o plasă de camuflaj. La prima vedere, au crezut că pânza ar acoperi o seră, sau o grădină de iarnă, însă mare le-a fost surpriza când au descoperit că în realitate era vorba de o platformă de cale ferată cu șine și de un vagon restaurant istoric, pe care era scris cu litere aurii „Pullman”, numele unei companii binecunoscute care produce vagoane de lux.

Reporterii de la Slidstvo au descoperit că vagonul fost făcut la comandă de un grup de meșteri ucraineni care le-au copiat pe cele originale, emblematicele vagoane „Pullman Orient Express”, din anii 1920.

Ceasul stă pe loc când e vorba de oligarhii lui Putin. Elveția, acuzată că apelează la vechi trucuri și nu aplică sancțiunile

În interiorul vagonului, reporterii au descoperit o sufragerie mare pentru 40 de persoane, fețe de masă albe imaculate, perdele de catifea roșu aprins și foarte multe obiecte aurite. Pe lângă sala principală, se află diferite zone de serviciu, bucătăria, barul cu detalii prețioase: un lampadar Bronze D’Art Français decorat în aur, aparatul de cafea marcă italiană, un samovar auriu tipic rusesc, tapițerii din catifea, finisaje aurii și tacâmuri din argint, pe scurt, o veritabilă comoară ascunsă de priviri indiscrete, pe care jurnaliștii au descris-o însă ca fiind de prost gust.

Se pare că vagonul restaurant Orient Express ar fi fost cadoul magnatului pentru ziua de naștere a soției sale, Oksana Marchenko, și i-ar fi fost livrat în august 2021.

Sursa: Rainews/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel / Sursa Foto: www.slidstvo.info

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed