Klaus Iohannis, la începerea celui de-al 200-lea an al Universităţii Politehnica din Bucureşti

Conferinţa Naţională a Rectorilor din acest an celebrează 200 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica din Bucureşti. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a acceptat să se alăture evenimentului, la invitaţia rectorului universităţii gazdă – domnul Mihnea Costoiu. Evenimentul va inaugura şi noua Aulă a Universităţii Politehnica din Bucureşti joi, 4 octombrie 2018, începând cu ora 11.00.

Rectoul Universităţii, Mihnea Costoiu a declarat „Am programat evenimente de-a lungul întregului an academic. Conferinţa Consiliului Naţional al Rectorilor – organizată sub tematica împlinirii a 200 de ani de învăţământ tehnic în România – este primul din această serie de evenimente găzduite în cadrul universităţii. Inaugurarea noii Aule a UPB de 1100 de locuri este o oportunitate de colaborare şi un simbol al faptului că investim în valorile cultivate de-a lungul tradiţiei universităţii: colaborare şi impact pozitiv asupra societăţii, prin inovare şi împărtăşirea cunoaşterii”.

Alături de Preşedintele României, conferinţa din acest an reuneşte reprezentanţii celor mai importante universităţi din ţară, dar şi personalităţi ale mediului academic şi cultural românesc.

Manifestarea este prima dintr-o serie de evenimente găzduite cu ocazia împlinirii a 200 de ani de învăţământ tehnic superior românesc – două secole de la înfiinţarea Universităţii Politehnica din Bucureşti. În cadrul aceleiaşi tematici, şi de-a lungul anului academic bicentenar, universitatea va fi gazda a numeroase expoziţii, concerte, evenimente studenţeşti şi manifestări ştiinţifice care vor fi accesibile nu doar studenţilor şi mediului academic ci şi publicului larg.

Universitatea Politehnica din Bucureşti este prima şcoală de ingineri înfiinţată în România.

Tradiţiile universităţii sunt legate de înfiinţarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Şcoli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din Bucureşti. De-a lungul existenţei sale, universitatea a fost unul dintre principalii actori ai industrializării dar şi un loc de unde mari personalităţi au scris pagini din istoria României.

De la Anghel Saligny, la Spiru Haret sau Gheorghe Duca, universitatea a inovat modul în care românii au construit, au învăţat sau au călătorit. În prezent, Universitatea Politehnica din Bucureşti este cea mai mare universitate cu profil tehnic din ţară şi unul dintre cele mai importante centre de cercetare la nivel regional.

Consiliul Naţional al Rectorilor este cel mai important for reprezentativ al universităţilor acreditate din ţară, fiind singurul organism de promovare a intereselor universităţilor în raport cu statul.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed