x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(11) "fiscalitate"

„La ANAF, o persoană fizică trebuie verificată în 3 baze de date“

Sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a ajuns la capacitate maximă, iar în curând nu va mai funcţiona dacă autorităţile nu găsesc rapid o soluţie, a avertizat Ionuţ Mişa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Author: Cristina Popovici | Sursa: zf.ro | Publicat: 17.02.2017, 15:25 | Actualizat: 17.02.2017, 15:25

 

„Informatizarea va rezolva multe probleme, însă în acest moment avem probleme de capacitate de stocare şi de server, pentru că am ajuns la limită, la 99% din capacitate. Dacă nu vom găsi o soluţie foarte curând, vor exista blo­caje“, a spus Mişa, prezent la o conferinţă de taxe organizată de PwC România, scrie ZF.

 

El a mai precizat că, în prezent, specialiştii din Ministerul de Finanţe lucrează la un proiect împreună cu cei ai Ministerului Comunicaţiilor pentru o consolidare a bazelor de date, pentru că şi în acest sector există mari probleme la nivelul ANAF.

 

„ANAF are 272 de baze de date distincte, iar la nivelul persoanelor fizice trebuie să intri în 3 baze de date diferite pentru a afla o informaţie. În plus, sunt limbaje de programare diferite, va trebui să aducem informaţiile pe noi servere capabile să prelucreze atât informaţia actuală, cât şi cea viitoare, dar să le şi proceseze“, a mai spus Ionuţ Mişa.