AcasăMoney&PeopleLa mulți ani, Cătălin Măruță! Povestea neștiută a vedetei Pro TV care...

La mulți ani, Cătălin Măruță! Povestea neștiută a vedetei Pro TV care sărbătorește 45 de ani

La mulți ani, Cătălin Măruță! De 15 ani pe sticlă, aproape zi de zi la Pro TV, împlinește astăzi ”primii” 45 de ani.

Recordmanul prezentator de televiziune ca număr de ore în direct la o emisiune de divertisment, Măruță nu scapă nici o aniversare fără să le arate dragostea și apreciera părinților săi cărora le este recunoscător pentru educație.

Ai mei și-au dorit întotdeauna să fiu fericit și liber. Și dorința le-a fost împlinită. Educația lor a dat roade. N-am făcut niciodată rabat de la libertatea de exprimare. Evident, asta mi-a adus și prieteni, și dușmani, dar mi-am asumat riscul de la bun început”, spune Măruță, populara vedetă a Pro TV-ului.

Puțini știu că, deși imaginea de gazdă pentru emisiuni magazin i se potrivește perfect, Măruță nu s-a pregătit pentru a face carieră în televiziune. Urmând drumul profesional parcurs de tatăl său, care a avut o respectabilă carieră ca magistrat, Măruță a urmat Facultatea de Drept. Însă în timpul facultății s-a îndrăgostit iremediabil de radio, apoi în televiziune.

La mulți ani, Cătălin Măruță. Povestea sa neștiută: ”La București am locuit într-un camin de nefamiliști și împărțeam pliante publicitate”

Apreciat și popular prin ceea ce face, Măruță și-a clădit o carieră și o familie de invidiat. Dar până să reușească aceste lucruri a trebuit să ia singur viața în piept.

”Când am venit la București, am avut de înfruntat un lung șir de peripeții neprevăzute. Până să ajung să am propria garsonieră am stat cu chirie, împreună cu un prieten, tot student, într-o cameră la un cămin de nefamiliști din Vitan. Tata, magistrat respectat acasă, la Târgu-Jiu, s-a supărat teribil că nu am dat examen la Facultatea de Drept, la Stat, așa cum a făcut el. Dar așa aveam mai mult timp, așa acceptam orice job care să-mi susțină independența. Bucureștiul l-am descoperit călătorind cu metroul. Mă duceam în diverse locuri din oraș să distribui pliante publicitare. Până să ajung la televiziune, am avut multe joburi sezoniere, vreo cinci”, își aduce aminte Cătălin de perioada de sfârșit a anilor ’90, ani când, în serile de weekend punea muzică la discoteca unui prieten.

Înainte de televiziune Măruță a pus muzică într-un discobar ”Părinții meu nu înțelegeau ce legătură are facultatea ce am ales-o cu munca la radio”

 ”Făcusem un pic de radio la Târgu-Jiu și era floare la ureche să jonglez cu muzica, cum s-ar zice astăzi, său fiu dj. Îmi ieșea ”ciubuc” frumușel în bancnote, toate mototolite, primite discret. Dădeam dedicații între piese la acel discobar din fostul ”Circ al Foamei”, cum i se spunea în folclorul urban pe atunci, la Unirii”, adaugă prezentatorul Pro TV.

”În ultimul an de facultate m-am angajat la un post de radio. M-am dus pentru departamentul știri iar ei aveau nevoie, de fapt, de un agent vânzări. Am avut noroc, cineva lipsea în acea zi și am dat probă direct în eter. Munca la radio m-a cucerit, mi-a plăcut mult dar era destul de solicitantă, petreceam în redacție întreaga zi. Ajunsesem să am multe restanțe, absențe. Părinții meu nu înțelegeau ce legătură are facultatea ce am ales-o cu munca la radio, apoi la televiziune”, ne spune Măruță care astăzi împlinește 45 de ani.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.